Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Samarbejdet med forældre har stor betydning for børnene

Sammenhængskraft mellem hjem og børnehave har betydning for dit barn

Du ved bedst, hvordan dit barn fungerer hjemme i familien, og vi kan bidrage med, hvordan dit barn fungerer i større sociale sammenhænge hos os. Samarbejder vi om fælles mål, skaber vi det bedste grundlag for dit barns trivsel. 

Dialogen mellem os er både uformel i hverdagenes snakke og formel i form af dialog møder. Tiltag vi påtænker vedrørende dit barns trivsel og udvikling, inddrager vi dig altid i.  

Når I bidrager med de sorger og glæder jeres børn er en del af, kan vi hjælpe børnene ved at rumme, forstå og italesætte deres reaktioner. 

Ros og kritik modtager vi gerne. Har du gode ideer som kan bidrage til at kvalificere arbejdet med dit barn, er vi altid lydhøre overfor. 

Dialogmøder vi tilbyder dig i Solsiden

Inden dit barn skal starte i børnehaven, bliver du inviteret til en opstartssamtale. Her fortæller vi om børnehavens rammer og du kan fortælle om dit barn, og om der er særlige hensyn vi skal være opmærksomme på. 

Opfølgningsmøde på opstarten i børnehaven tilbydes du 3- 6 måneder efter start. Sprogvurderingen og dit barns trivsel er på dagsordenen.  

Det sidste år i børnehaven inden skolestart, tilbyder vi dialogmøde vedrørende skoleparathed. Dette tilbud gives ikke til alle, men til dem, hvor vi skønner, der kan være tvivl om skoleparathed. Er du i tvivl, kan du bede os om et møde. 

Overleveringssamtaler til skolen inden skolestart tilbydes alle. På den måde kan vi sammen videregive vigtig information til skolen om dit barn, som hjælper dit barn til en god skolestart. 

Overleveringssamtaler kan også afholdes med dagplejen, vuggestuen, eller hvis dit barn flytter fra en børnehave til en anden. På den måde sikrer vi os at være klædt bedst muligt på til at modtage dig og dit barn. 

Trivsel hos dit barn vurderer vi i hverdagene og systematisk

Dagligt er vi opmærksomme på om dit barn er i trivsel. Oplever vi dit barn ikke trives eller ændrer adfærd, kontakter vi dig altid.  På samme måde kan du kontakte os, hvis du har bekymringer om dit barns trivsel, eller bare ønsker et godt råd.

Systematiske trivsels vurdering af dit barn foretager vi 2 gange om året.  Er der særlige opmærksomhedspunkter eller bekymringer i forhold til dit barns trivsel, inviteres du til et dialog møde med os.  Tværfaglige samarbejdsparter kan inviteres med i mødet, eksempelvis talepædagog, fysioterapeut, psykolog